Luchttechniek Montage Groningen

Luchttechniek montage Groningen

Luchttechniek montage Groningen

Bent u op zoek naar een luchttechniek installatiebedrijf in Groningen? Dan bent u bij Tjemmes Montage Groningen bij het juiste adres! Wij werken namelijk verspreid over Noord Nederland en kunnen u van dienst zijn met luchttechnische installaties in kantoren, industrieën, zorginstellingen, ziekenhuizen, scholen, retail- en horecabedrijven, multifunctionele centra en stadions, zowel in nieuwbouw als renovatie. Wij beschikken over ervaren luchttechnische installateurs. Zo zijn wij bekwaam om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Luchttechniek 

Het begrip luchttechniek omvat alle disciplines van luchtbehandeling. Luchttechnische installaties behandelen en optimaliseren binnenlucht zodat een gezond en aangenaam binnenklimaat wordt verkregen. Ventilatie, luchtreiniging, luchtbevochtiging, luchtontvochtiging, ionisatie, afzuiging, koeling, verwarming. Dit zijn specifieke technieken om de kwaliteit van het binnenmilieu te verbeteren. Verschillende technieken zijn samengevoegd in moderne airconditioning-systemen.

 

Ventilatie

Ventilatie of luchtverversing is het vervangen van de lucht in een ruimte, die om wat voor reden dan ook vervuild of verontreinigd is, door zuivere lucht. Het vervangen van de lucht kan op natuurlijke manier of mechanisch gebeuren of zoals hieronder genoemd, ongecontroleerde en gecontroleerde ventilatie. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat in ruimten waar mens of dier verblijven, en gebeurt door koolzuurgas, vocht en verontreiniging af te voeren en verse lucht aan te voeren. De luchtverontreiniging kan van verschillende aard zijn (bijvoorbeeld sigarettenrook, bacteriën en schimmelsporen, chemische stoffen, stof, geurstoffen). De noodzakelijke hoeveelheid te verversen lucht (het debiet) hangt af van de productie van vocht, koolstofdioxide (CO2) en verontreiniging en de aard van de verontreiniging, en van het aantal mensen of dieren die in die ruimten verblijven. Voor scholen, kantoren, ziekenhuizen en woningen gelden daarom verschillende normen. In Nederland stelt het bouwbesluit de normen per gebruiksfunctie.

 

Gezondheid

Een gezond binnenmilieu is belangrijk om gezondheidsklachten te voorkomen. De kwaliteit van het binnenmilieu wordt bepaald door de staat van de woning of gebouw en het bewonersgedrag. U heeft een gezond binnenmilieu als de lucht schoon en niet te vochtig is en de temperatuur aangenaam is. Allemaal voor de hand liggend en bij iedereen bekend maar toch neemt het aantal mensen met klachten aan de luchtwegen (astma, bronchitis, longemfyseem en dergelijke) alleen maar toe. Als gevolg van de oliecrisis in de jaren zeventig en de sterk stijgende energieprijzen worden de huizen steeds beter geïsoleerd en zijn de meeste kieren en tochtgaten wel dichtgestopt waardoor de natuurlijke ventilatie van de woning sterk is verminderd. Een andere vorm van ventilatie is dus noodzakelijk.

Waarom u moet kiezen voor Tjemmes Montage Groningen

  • Tjemmes Montage maakt gebruik van goed opgeleide, eigen monteurs die allen beschikken over een VCA certificering.
  • Tjemmes Montage beschikt over ervaren luchttechnische installateurs. Zo zijn wij zeer capabel om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.
  • Door nauw samen te werken met onze opdrachtgevers installeren en voeren wij service- en onderhoudswerken uit.
  • Desgewenst coördineren wij uw totale project van begin tot het einde.
  • Onze mensen werken uitsluitend met modern, goed onderhouden en gekeurd materieel.
  • Onze monteurs hebben kwaliteits-, milieuzorg en veiligheid hoog in het vaandel staan.
  • De monteurs zijn erop getraind het werk naadloos in te passen in het totale bouwproces.
  • Naast het monteren van nieuwe luchttechnische installaties zijn wij ook gespecialiseerd in renovaties en aanpassingen in bestaande bouw.
  • Maatwerk is één van onze specialiteiten, voor renovatie cruciaal.
  • Tjemmes Montage werkt nauw samen met fabrikanten, waardoor wij u snel kunnen voorzien van alle materialen.

De luchttechniek montagebedrijf van Groningen

Tjemmes Montage is zodoende ideaal om u te helpen met luchttechnische installaties en montages in Groningen. Onze aanpak is doelgericht en helder zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit. Wij streven naar een duurzame samenwerking, waar vakkundigheid en betrouwbaarheid voor op staan. Dat willen we uitdrukken door naast installatie- en montagewerk ook onderhoudscontracten aan te bieden. Kwaliteitszorg, veiligheid en milieuzorg staan daarbij voorop.

Bent u geïnteresseerd of wilt u liever nadere informatie inwinnen? Neem contact op via ons contactformulier.

Tjemmes montage

Bernardusstraat 23
9746CA, Groningen
info@tjemmes-montage.nl
Schermafbeelding 2016-06-02 om 23.04.15
OFFERTE AANVRAGEN
CONTACT OPNEMEN